Persoonsgebonden Budget

PGB staat voor persoonsgebonden budget en kunt u aanvragen bij uw eigen gemeente (Wmo; wet maatschappelijke ondersteuning). U kunt hier voor in aanmerking komen als u bijv. chronisch ziek bent of beperkt in het dagelijks leven. U kunt dan denken aan een huishoudelijke hulp die noodzakelijk voor u is, zodat u toch zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Met een PGB krijgt u een X bedrag waarmee u zelf de huishoudelijke hulp kunt inhuren. Het is mogelijk dat er een eigen bijdrage vanuit de gemeente (Wmo) wordt gevraagd. Dit is afhankelijk van uw eigen inkomen en/of evt. dat van uw partner.

WMO is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en is onder andere bedoeld voor mensen die vanwege een handicap of beperking het huishouden niet meer kunnen doen. De gemeente is verantwoordelijk voor de WMO en de maatregelen hiervoor verschillen per gemeente. Om een PGB aan te vragen kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente. Een PGB voor huishoudelijke hulp moet u aanvragen bij het zorgloket van uw gemeente. Indien u in aanmerking komt voor een PGB, zal er een indicatiestelling bepaald worden. Tijdens de indicatiestelling kunt u aangeven of u de hulp in natura of in de vorm van een PGB wilt ontvangen. Wanneer u kiest voor hulp in natura, wordt er een bedrijf vanuit de gemeente ingeschakeld. Vaak zijn dit onpersoonlijke bedrijven en financieel vaak nadelig zijn.

Wanneer u er voor kiest om een PGB budget te ontvangen, kunt u er voor kiezen om deze diensten door Heerlijk Hulp uit te laten voeren. Voordeel bij ons is dat we in overleg altijd zorg op maat kunnen aanbieden en een persoonlijk gesprek met u kunnen uitvoeren.

Voor meer informatie en andere voordelen voor u bij Heerlijk Hulp, kunt u contact met ons opnemen.

Het is mogelijk om een vrijblijvend gesprek met ons te plannen om dit verder toe te lichten.

pgbheerlijkhulp
Bel me terug
Bel me terug  • © Copyright Heerlijk Hulp 2017
Bedankt voor uw verzoek, wij bellen u zo snel mogelijk terug